top of page
instructional_design.jpg

 מהו פרויקט גמר?

פרויקט גמר במגמה לטכנולוגיות בחינוך מהווה ציר למידה מרכזי במסלול זה. פרויקט הגמר הוא פסגת העשייה של הלומדים מבחינת שילוב ידע מעשי ועיוני, שצברו במהלך הלימודים לתואר השני במהלכו תעסקו בעיצוב, פיתוח, הפעלה, ומחקר של סביבת למידה מוגברת טכנולוגיה. ההערכה של העבודה הסופית מהווה 30% מהציון של התואר השני. סגל המגמה תומך בסטודנטים בביצוע ובהשלמת הפרויקט במסגרת שלושה קורסים יעודיים המהווים חלק מתכנית הלימודים במסלול ללא תזה (סה"כ 8 שש"ס), כאשר כל קורס מקנה נקודות זכות וציון:

  • "מחקר עיצוב חלק א' - עיצוב ופיתוח" (313.4050, 313.4049) בסמסטר השני ללימודים - סמסטר ב' בשנה א' - 4 שש"ס.

  • "מחקר עיצוב חלק ב' - יישום" (313.4031) בסמסטר השלישי ללימודים - סמסטר א' בשנה ב' - 2 שש"ס.

  • "מחקר עיצוב חלק ג' - הערכה וכתיבה" (313.4032) בסמסטר הרביעי ללימודים - סמסטר ב' בשנה ב' - 2 שש"ס.

עבודה שיתופית  

תהליך העיצוב והחשיבה העיצובית נתרמים רבות ממשא ומתן בין פרספקטיבות מרובות. בהתאם לכך, אנו מעודדים אותכם לערוך את פרויקט הגמר בקבוצות של 3-4 סטודנטים. בדו"ח המסכם שתגישו לאחר שלושת הקורסים תוכלו לציין אילו חלקים בוצעו ונכתבו על ידי כל סטודנט, ואילו חלקים בוצעו ונכתבו באופן שיתופי. הציון על פרויקט הגמר יהיה אישי.

תוצרי הפרויקט

הדגש בעבודת גמר אינו רק על התוצרים הסופיים, אלא גם על תהליך העבודה, לפיכך, ההגשה תכלול שלושה תוצרים:

  1. סביבת הלמידה מוגברת הטכנולוגיה שתפתחו במסגרת הפרויקט. 

  2. פורטפוליו מקוון שיציג את הרציונאל, השלבים העיקריים בתהליך העיצוב והפיתוח, ההפעלה והמחקר על הלומדים באמצעותה.

היקף הפיתוח וההפעלה

הפרויקט יכלול פיתוח של פעילויות למידה בהיקף של כ 8-12 שעות לימוד שיעוצבו באופן מודולרי על מנת לאפשר יישום חלקי על פי צרכי בית הספר בו הפרויקט יופעל.

 

תהליך ההערכה והשיפוט של פרויקט הגמר המלא

שיפוט העבודה ייערך על-ידי שני חברי סגל באירוע שבו יציגו הסטודנטים את עיקרי עבודתם ותוצריהם, ויתבקשו לענות על מספר שאלות. במקרה של פרויקט גמר שיתופי, העבודה תוצג על-ידי כל חברי הצוות, כשכל סטודנט ידגיש את חלקו הייחודי בעבודה השיתופית. הציון על פרויקט הגמר יינתן על סמך ההצגה והדו"ח המסכם.

bottom of page