מחקר עיצוב חלק א' אפיון, עיצוב ופיתוח סביבת למידה מוגברת טכנולוגיה
דוגמאות לסביבות למידה שפותחו, הופעלו ונחקרו במסגרת פרוייקטי גמר במגמה
פרוייקט הגמר של אסנת רון-רסקי "עננט" הוא פרויקט שעוצב סביב יוזמת מדע אזרחי של נאס"א העוסקת בחקר עננים. באמצעות הפרויקט התלמידים מתנסים במיומנויות למידה עדכניות המכוונות ללומד עצמאי, הם נחשפים לבעיית ההתחממות הגלובאלית ולמושגים מתחום לימודי האטמוספיה ומטפחים רגישות ומחוייבות לעולם בו הם חיים.
פרוייקט הגמר של שירן מלמן ורות אדרי סביבה דיגיטלית שמיועדת לילדים בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית בתפקוד גבוה בגילאי 10-21. מטרת הסביבה לפתח מיומנויות חשבון בסיסיות ובעזרתן לפתח עצמאות אישית בפעילויות הכרוכות במיומנויות אלו בחיי היומיום.
פרוייקט הגמר של ענבל לבון סביבת הלמידה הינה לומדה שמטרתה לימוד ארבעת פעולות חשבון, פתרון בעיות חשבון מילוליות מורכבות והכרות עם תחום השברים. בלומדה ישנן שלוש פעילויות עיקריות שהופכות את עולם האפייה למקום בו יש לחשב חישובים מתמטיים על מנת להגיע לכמות הרכיבים להכנת המתכון. הפרוייקט מנסה לבחון האם ישנה תרומה שימוש בסביבת למידה בעלת אופי משחקי להעלאת המוטיבציה והעניין ללמידה, ושימוש ברקע מוחשי וקונקרטי ללמידת תכנים מתמטיים מופשטים.
פרוייקט הגמר של לימור לופו וולנסקי פרויקט קיימות ותרבות הצריכה נולד מתוך רצון להביא את השותפים בו להסתכל על המחיר האקולוגי שבצריכה. הפעילויות הכיתתיות והחוץ-כיתתיות מזמנות לתלמידים אפשרויות לראות מהו המחיר הסביבתי של מוצרים שאנו צורכים, החל מדיון על שקיק תה ועד לעיסוק בתרבות הקניה בקניון.
פרוייקט הגמר של צ'לסי דגלס חוטימסקי סביבת הלמידה "Pen-Log עט-לוג" הינה סביבת למידה קהילתית חברתית, המהווה מקום מפגש עבור שתי קהילות יהודיות מרוחקות אשר נמצאות בשתי מדינות שונות. בעזרת הקשרים החברתיים והמפגש התרבותי, ילדים יוכלו לחזק את הביטחון העצמי ואת תחושת המסוגלות שלהם בשפה זרה, על ידי שימוש בה בהקשר טבעי ואותנטי עם בני גילם.
פרוייקט הגמר של נועה אגוז 'מוזה – מרחב כתיבה' היא סביבת למידה וירטואלית המספקת לכותב האקדמי ליווי אישי ותמיכה מגוונת מתוך ראייה הוליסטית. סביבת הלמידה מאופיינת בהתאמה אישית וגמישות ומטרתה להפוך את תהליך הכתיבה לתהליך פורה, יעיל ומהנה.
פרוייקט הגמר של מור קאשי וונדי בירנבוים Isea היא סביבת למידה שמציעה רעיון חדשני ללימוד מקצוע הגיאוגרפיה בבית ספר יסודי ומותאמת לתכנית הלמידה של משרד החינוך לילדים בכיתה ה'. Isea היא סביבת למידה, המבוססת על עקרונות העיצוב של למידה אותנטית, המציגה לתלמידים בעיות מורכבות הלקוחות מהעולם האמיתי ומעסיקות חוקרים רבים.
פרוייקט הגמר של חגית גלברג הסביבה מהווה תשתית שיתופית בית ספרית ללמידה של כלים טכנולוגיים, התנסות בלמידה קונסטרוקטיביסטית שיתופית ואחסון נגיש של תוצרי הלמידה ומישובם. לצד טיפוח הלמידה השיתופית של המורים בסביבה, הסביבה תומכת בחשיפתם והתנסותם בכלים טכנולוגיים חדשים התומכים בהיבטים השונים של פדגוגיות השיתוף, החקר העצמי-קבוצתי, המישוב, היצירתיות והסיוע ההדדי תוך השענות על מודל ה TPACK להרחבת והעשרת הידע הטכנולוגי, פדגוגי ותוכני של מורים.
פרוייקט הגמר של עדי רחמים, אינה מטלה וטניה גרינקו פרויקט "ליגת העל" הוא פרויקט חקר בתחום המדעים בנושא מערכות הגוף. הפרויקט בא לתת מענה על אתגר מרכזי שאנו חוות כנשות החינוך העובדות בבתי ספר עם תלמידים שונים. לעתים קרובות אנו נתקלות בתלמידים שמביעים קושי בעבודה עצמאית הדורשת התמודדות עם אתגרים לימודיים ומענה על שאלות. כמו כן, ניכר גם הקושי של התלמידים לעבודה צוותית הדורשת שיתוף פעולה. על כן, בפרויקט זה אנו מבקשות לקחת את תלמידינו למסע של תהליך למידה מעמיק, הדורש עצמאות ושיתופיות בד בבד, וזאת על מ
פרוייקט הגמר של יעל גרוסמן סביבת הלמידה של הפרוייקט עוסקת בביקור במוזיאון המציג אמנות עכשווית. מטרת הסביבה לאפשר ולעודד שיח אומנותי המקשר בין הנושאים בהם עוסקות היצירות והאמירה הספציפית של האמן ביצירתו ובין המציאות בה אנו חיים.
פרוייקט הגמר של חני פרנקו "כוח הקסם" היא סביבת למידה ממושחקת המבוססת על מודל ההוראה ההדדית Palincsar & Brown, 1984. סביבה זו, מפתחת למידה שיתופית עם דגש על פיתוח חשיבה מטה קוגניטיבית ושימוש במיומנויות בהבנת הנקרא של קוראים מיומנים תוך הקניית פיגומים וחיזוק תחושת המסוגלות של הלומד.
פרוייקט הגמר של שירה זליקוביץ סביבת למידה שיתופית עתירת טכנולוגיה, לפיתוח של מיומנות הכתיבה של תלמידים בעזרת משימות המעודדות כתיבה עצמאית. הסביבה בנוסף מעודדת את התלמידים לעצב תוצרים ויזואליים בהקשר של הנושא הנכתב.
פרוייקט הגמר של הדר כהן, קרין רוזנר, ניר נחום וגילי מירון "מי הזיז את המימד שלי" הינה סביבת למידה מתוקשבת, שעוצבה עבור התלמידים בכיתות ה'-ו', במטרה להקנות מושגים ואימונים קוגניטיביים בנושא ראיית המרחב, כל זאת, בדרך חווייתית ומשמעותית, תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות הכוללות מציאות רבודה, סימולציות, המחשה ושימוש בתוכנת מידול אוביי קטים תלת ממדיים.
פרוייקט הגמר של חן שייקר והדר זיסקוביץ התכנית הנוכחית פותחה במטרה ללוות תהליך חקר אודות היישוב בו התלמידים גרים- קרית ביאליק, באמצעותה אנו שואפות לפתח ולטפח את תחושת השייכות של תלמידנו למקום בו הם גרים. במהלך התכנית יכינו התלמידים תוצרים על נקודות עניין ביישוב, אשר יהיו זמינים באתר לכל תושב או תייר אשר מבקר בקרית ביאליק. התכנית מזמנת לתלמידים ולמורים אתגר משותף, בחקר ויצירת מידע מקורי כתרומה לקהילה ולציבור המטיילים בעיר. הפעילות מתקיימת במרחב ה"בית-ספרי" ובמרחב ה"חוץ-בית-ספרי" תוך שימוש בטכנולו