top of page
Shapes Puzzle
Complete Puzzle

התעמקות והתאמה של פעילויות מדע אזרחי לבית הספר

לאורך הקורס תכירו פרוייקטים מגוונים של מדע אזרחי ותתנסו בבניית רצפי הוראה כך שיתאימו להקשר הוראה ספציפי ולזמן הפעלה מוגבל.

  • פרוייקטים של המרכז לקידום מדע אזרחי בבית הספר (TCSS) - בחלק הראשון של הקורס יתעמק כל צוות באחד הפרויקטים שנבנו במיוחד להפעלה בבתי ספר (תפריט משאבים > המרכז לקידום מדע אזרחי בבי"ס). כל צוות יעשה שימוש בסביבת שפותחה במיוחד למורים להפקת רצפי הוראה על מנת לעשות שימוש במשאבים קיימים ולהתאימם להקשר הוראה ספציפי וזמן הפעלה מוגבל.

  • פרוייקטים גלובליים - בחלק השני של הקורס יתעמק כל צוות (צוותים חדשים) בפרויקט מדע אזרחי שלא תוכנן לפעילות חינוך פורמאלית (תפריט משאבים > שלושת המשאבים הראשונים ברשימה). גם כאן תוכלו לעשות שימוש חוזר בסביבה להפקת רצפי הוראה, ואפילו בפעילויות שפותחו ב TCSS, אך הפעם תצטרכו לבנות רצף הוראה חדש. האתגר העיקרי כאן יהיה לעשות שימוש בפרויקט הקיים באופן ובהקשר שלא תוכננו מראש. 

 למה הכוונה בהקשר ספציפי ובזמן הפעלה מוגבל?

  • בהקשר ספציפי של בית הספר (או מסגרת חינוכית אחרת), הכוונה היא לערוך התאמות של מוצר המדף על מנת לתת מענה לתכנית קיימת (למשל, דגש על PBL, דגש על Makers, דגש על מיומנויות מאה 21, דגש על קשר לסביבה הטבעית או האורבנית של בית הספר, דגש על לימודי הומניים וכו'), אתגר ייחודי של המסגרת (אוכלוסיה ייחודית, חתך סוציו-אקונומי של הלומדים) או אף ערך אותו בית הספר מנסה לקדם (למשל, ערך חברתי או רגשי).

  • בזמן הפעלה מוגבל הכוונה היא להתאמת הפרויקט לכ 6-10 שעות הפעלה (במסלול הפיתוח שיקלו לקצר).

קווים מנחים

בשני המסלולים תזדקקו להרבה יצירתיות! עם זאת, תוכלו להיעזר בקווים מנחים משני סוגים:

  • עקרונות הפעלה - העזרו בתיאור עקרונות ההפעלה ב Insights.

  • סיפורי הפעלה - העזרו בתובנות ההולכות ומתפתחות מסיפורי ההפעלה.

 

שמרו את עבודתכם ב"איזורי העבודה" בדרייב, והוסיפו קישור למסמכים המתאימים בדף "הרשמה למשימות".

bottom of page